CHOOSE YOUR LANGUAGE
follow us

Biografie van Oprichters

“Wetenschap, niet verrijkt door de ervaring van de praktijk…,
is dood, maar een praktijk zonder prestaties…
wetenschappelijk is machteloos” (Eugenie Paton).

De oprichters en ideologische inspiratiebronnen van de afdeling zijn Eugenia Oskarovitsj Paton en Boris Evgeniiovitsj Paton – uitstekende wetenschappers op het gebied van lassen en metallurgie.

Eugenia Oskarovitsj Paton

Bruggenbouwer, oprichter van de Nationale Metaallasschool, lid van de Oekraïense Academie van Wetenschappen SRR, Held van de Socialistische Arbeiderspartij, winnaar van de Staatsprijs van de Sovjet-Unie, hoofd van de afdeling Bruggenbouw (1904-1929), decaan van de afdeling Techniek (1906), organisator en hoofd (1935-1939) van de afdeling Elektrisch lassen.
In 1934 richtte hij het Welding Electrical Institute op als onderdeel van de Oekraïense Academie van Wetenschappen SSR, die hij tot het einde van zijn leven leidde.

Boris Evgeniiovitsj Paton

Metallurgie- en metaaltechnologiewetenschapper, hoogleraar, doctor in de technische wetenschappen, lid van de academie, auteur van meer dan 1000 wetenschappelijke artikelen en publicaties, en bedenker van meer dan 400 uitvindingen. Sinds 1953 staat hij aan het hoofd van het Instituut voor Elektrische Lassen. Sinds 1962. – Voorzitter van de Nationale Academie van Wetenschappen van Oekraïne.