CHOOSE YOUR LANGUAGE
follow us
1959 - 1969
1970 - 1979
1980 - 1984
1985 - 1999
2000 - 2010
2011 - 2020
 • 1959

  Oprichting van de fabriek voor lasapparatuur

  Oprichting van de lasapparatuurfabriek als een van de elementen van het Instituut voor Elektrisch Lassen, dat in zijn structuur is samengevoegd: Instituut, technologie- en ontwerpbureau en -afdeling. In de loop van deze jaren heeft de fabriek actief nieuwe technologische locaties ontwikkeld, die niet alleen de productie van individuele machines van het Instituut in samenwerking met het Design and Technology Office, maar ook de productie van bepaalde modellen in kleine hoeveelheden mogelijk maken. Een van deze modellen was een compacte STSh-250 transformator voor renovatiewerkzaamheden.

 • 1963

  Vriendschap Gaspijpleiding

  In de eerste jaren van 1963, de fabriek geproduceerd en geleverd aan de buizenfabriek in Tsjeljabinsk speciale machines A850 en A943 voor het lassen van grote diameter buizen die worden gebruikt in Bukhara-Oeral en Druzhba (Friendship) gasleidingen.

 • 1964

  Internationale tentoonstellingen

  De fabriek is een samenwerking aangegaan met de Volgogradsky trekkerfabriek en is begonnen met het leveren van A899 machines voor het lassen van de tractorframerails. In deze jaren werden de door de Proeffabriek geproduceerde lasmachines gepresenteerd op internationale tentoonstellingen en beurzen in Brussel, New York, Marseille, Leipzig en op de tentoonstelling van de nationale economie van de USSR.

 • 1969

  Voor de eerste keer in de geschiedenis....

  Op 16 oktober 1969 heeft de bemanning van het ruimteschip Souyz-6, bestaande uit de piloten V., de bemanning van de Souyz-6, die bestaat uit een aantal piloten V. Kubasov en G. Shonin was de eerste in de geschiedenis van de wereld die in een baan om de aarde lasde. Drie methoden werden getest: elektronenbundel, lage plasmaboog en smeltelektrode met behulp van een unieke Vulcan-machine die in de PATON Welding Equipment Plant wordt geproduceerd. De kwaliteit van een gelaste verbinding zou niet slechter zijn dan die van een geslepen verbinding.

 • 1970-
  1972

  Uitbreiding van de nieuwe productie-installatie

  In de jaren 1970 - 1972 werd gewerkt aan de uitbreiding van de nieuwe productiefaciliteit om een aanzienlijke uitbreiding van het aanbod aan lasapparatuur te waarborgen. In 1972 begon de fabriek met de productie van speciale landbouwmachines.

 • 1973

  Scheepsbouwondernemingen

  In 1973 is het bedrijf begonnen met de productie van een speciale multifunctionele gelijkrichter VMG 5000 voor scheepsbouwbedrijven. In die tijd begon het productieproces van machines voor elektroslaklassen (ESS) en microplasmalassen. Dergelijke machines zijn tot nu toe door geen enkele fabriek in de USSR geproduceerd.

 • 1975

  Zegel van kwaliteit

  In 1975 produceerde de fabriek speciale apparatuur, ARAKS genaamd, voor Frans-Sovjet samenwerking. Een experiment nabij het aardoppervlak tussen het Franse eiland Kerguelena en het dorp Sogra in het noorden van de USSR met de Eridan-raket. Drie producten van de fabriek, zoals VMG5000 gelijkrichter, halfautomatische lasmachine A1114M en STSh-250 transformator, hebben het keurmerk gekregen, dat is gecertificeerd als de hoogste kwaliteitsstandaard in de USSR.

 • 1975 - 1980

  Meer dan 50 lasapparatuur sets

  De fabriek verwierf al snel wereldfaam dankzij haar technische mogelijkheden en goede en betrouwbare apparatuur. Tussen 1975 en 1980 leverde de fabriek meer dan 50 lasapparatuur aan Japan, Zweden, Duitsland en de VS. Fabrikanten van voertuigen zoals VAZ, ZIŁ en KAMAZ zijn onze vaste klanten geworden.

 • 1976-
  1978

  De Zil-fabriek

  Tussen 1976 en 1978 produceerde de fabriek met succes de technologische lijnen U851, U901 en UD133. De eerste werd gebruikt voor het lassen van het frame in de ZIŁ-fabriek, de tweede werd gebruikt voor de assemblage en het lassen van meerlagige verbindingen van buizen met een grote diameter in de pijpenfabriek in Kharkiv. De UD133 set is ontworpen voor het lassen van T-150 seriematige trekkerknopen in de trekkerfabriek in Kharkiv.

 • 1979

  Aan boord van het baanstation Salut - 6

  In 1979 creëerde de fabriek een unieke "Insparitel"-set voor de thermische verdamping van metaal- en dunne-filmcoatings van verschillende monsters van bouwmaterialen aan boord van het Salut-ruimtecomplex - 6 in omstandigheden van nul zwaartekracht en extern vacuüm. Dit belangrijke experiment bevestigde opnieuw de voordelen van het wetenschappelijk en productieteam van het E.O. Institute of Electrical Welding. Paton brengt wetenschappers, ontwerpers en productieteam samen.

 • 1979

  Bouw van het eerste onroerende Sovjet-olieplatform

  De Kaspmorneftegasprom Vereniging Kaspmorneftegasprom diende een aanvraag in bij het E.O. Paton Institute of Electrical Welding om technische bijstand te krijgen bij de bouw van een onroerend goed Sovjet boorplatform. De geboorde diepe putten zouden ruwe olie en aardgas produceren vanaf een diepte van 100 meter onder de zeespiegel voor de Kaspische kust.

 • 1980 - 1990

  Vyksa staalfabriek

  Het interessegebied breidde zich zeer snel uit. In 1980 nam een geïntegreerd team van lasapparatuur en mechanisatie van laswerkzaamheden de controle over het proces van de productie van meerlagige buizen over en leverde deze aan Vyksa Steelworks.

  De elektroslaklasmachine A550 krijgt nog een keurmerk, dat is gecertificeerd als de hoogste kwaliteitsstandaard in de USSR. De USH118 elektroslaklasmachine ontvangt op de internationale vakbeurs in Leipzig een gouden medaille. Het team van specialisten van het E.O. Paton Institute of Electrical Welding en het Technological and Design Office, onder leiding van de directeur van de Asoyants Plant, ontving de USSR State Award op het gebied van wetenschap en technologie voor de implementatie van energiebronnen met een hoog rendement van plasma-boogomsmelting tot industriële apparatuur.

  Lasmachines worden met succes geleverd aan verschillende bedrijven, waaronder Zdanov Tyazhmash, draadfabriek in Charkiv, kerncentrale Volgograd, kleppenfabriek in Kuybishevskiy. Lasapparatuur, reserveonderdelen, accessoires, hoogwaardige kits, die voldoen aan internationale normen, werden geëxporteerd naar Oostenrijk, Hongarije en Canada.

 • 1982

  Eiland in de Zee op 113m diepte

  In september 1982 werd op een recorddiepte van 113 meter een stationair perron opgericht, dat twaalf putten heeft geboord en in het maritieme veld werd herdacht als "28 april in de Kaspische Zee".

  Tienduizenden tonnen metaal met een hoge sterkte werd gebruikt om een complexe installatie van staaldraden te creëren, bestaande uit echte verfijning en nauwkeurigheid, met de hulp van wetenschappers van het Institute of Electrical Welding of E.O... Paton. De steunblokken zelf wogen 2500 ton, die op verzoek van de ontwerpers van "Gipromorneftegaz" op een oppervlakte van bijna vierduizend vierkante meter werden geplaatst. De nieuwe website is geopend in de zich ontwikkelende Kaspische Zee vol met olie- en gasbronnen. In het artikel "Eiland in de Zee", september 1982, krant "Toren" Azerbeidzjan.

 • 1984

  Ontwikkeling van wetenschap en technologie op het gebied van de lasmetallurgie

  3 januari 1984 heeft bijgedragen aan de grote prestaties op het gebied van ontwikkeling wetenschappen en technologie op het gebied van lasmetallurgie. Wetenschappelijk en Technisch Complex van het Elektrisch Instituut De E.O. Paton Welding Department, die een Proeffabriek in zijn structuur heeft, heeft de volgende prijs gekregen De Orde van de Oktoberrevolutie. Dit is de op één na belangrijkste Sovjetmedaille voor grote prestaties op het gebied van ontwikkeling. wetenschap en technologie, in het lassen en de speciale metallurgie.

 • 1984

  Voor het eerst in de wereld....

  In juli 1984 voerden Svetlana Savitskaya en Vladimir Janibekov, kosmonauten van Svetlana Savitskaya en Vladimir Janibekov, voor het eerst ter wereld in 3 uur en 35 minuten, met succes de werkzaamheden uit van het snijden, lassen, solderen en spatten van metalen platen, met behulp van een draagbaar elektronenbundellasapparaat, dat geproduceerd wordt door de afdeling lasapparatuur van het E.O. Paton Instituut voor Elektrologie.

 • 1985

  Er wordt een sectoroverschrijdend wetenschappelijk en technisch complex gecreëerd.

  In 1985 werd een intersectoraal wetenschappelijk en technisch complex (MNTK) opgericht en werd de fabriek voor lasapparatuur in haar structuur opgenomen.

 • 1990-
  2000

  De moeilijkste tijden in de geschiedenis van de lasapparatuurfabriek

  Dit waren de moeilijkste jaren in de geschiedenis van de plant. De ineenstorting van de Sovjet-Unie had aanzienlijke gevolgen voor de industrie van alle republieken van de Unie, inclusief Oekraïne. De vraag naar unieke laskits is drastisch afgenomen. De fabriek moest de productie verminderen. We werden gedwongen ontslag te nemen uit een grote tak van de fabriek. Alle apparatuur werd naar de hoofdfabriek getransporteerd. Het bedrijf bleef nieuwe modellen van het Institute of Electrical Welding van het Office of Technology and Design produceren, alleen voor klanten uit de GOS-landen.

  Aan het eind van de jaren negentig werd een heropleving van de industriële en bouwproductie waargenomen. De belangstelling voor energiebronnen die zijn ontworpen voor verschillende lasmethoden is aanzienlijk toegenomen. Er werd besloten om de productie van transformatoren, gelijkrichters en halfautomatische lasmachines te verbeteren, aangezien deze het meest gevraagd werden. De installatie heeft zelf kleine series STSh-trafo's met 250A, 315A en 400A, VD-gelijkrichters met 250A, 315A en 400A ontworpen en ontwikkeld. Halfautomatische lasmachines van 180A, 250A, 315A werden gemoderniseerd. Jarenlange ervaring in het uitvoeren van activiteiten met betrekking tot TSS-transformatoren met SRS-stabilisator heeft aangetoond dat deze op verschillende gebieden van de technologie betrouwbaar zijn.

 • 1998

  Butt-to-butt-lassen kit

  De K805 set voor stomplassen werd geëxporteerd naar Finland, terwijl de N-126 set voor magnetisch pulslassen werd geëxporteerd naar Mexico.

 • 2000-
  2010

  Verbetering van AC-lassen

  Aan het begin van dit decennium voltooide het Instituut de ontwikkeling van de USGD rookboogstabilisator. Dit apparaat effectief verbeterd het proces van wisselstroom lassen, waardoor het mogelijk om aluminiumlegeringen van geringe dikte te lassen. De transformator wordt gebruikt als energiebron.

  Het team van de afdeling Lasapparatuur heeft de serie STSh-trafo' s verbeterd door ze uit te rusten met SGD boogstabilisator. Mogelijkheid om twee blokken in de VD-gelijkrichter te installeren om de booggloed te verbeteren en elektrodehechting te voorkomen bij het lassen met lage stroomsterkte van de belangrijkste lasnaden van gelaste buizen en kritische metaalstructuren. De halfautomatische lasmachines werden aanzienlijk gemoderniseerd. Hun productie is ontwikkeld in twee modellen: een krachtbron geïntegreerd in het lichaam van het voedermechanisme of een stand-alone gelijkrichter en voedermechanisme.

 • 2006

  Ontwerp en ontwikkeling van de productie van apparatuur van het invertertype

  Het belangrijkste punt van deze fase was de introductie van de omvormer als energiebron op de wereldmarkt. Ze zijn voornamelijk ontworpen voor het handmatig booglassen. Het team van het bedrijf, dat zich openstelde voor de nieuwe eisen van de wereldmarkt, richtte zijn inspanningen op het ontwerp en de ontwikkeling van de productie van omvormerapparatuur.

 • 2008

  Drie omvormermodellen

  In 2008 is de afdeling Lasapparatuur van het E.O. Paton Institute of Electrical Welding begonnen met de productie van een kleine serie omvormerapparaten bestaande uit drie vermogensmodellen: 120A, 160A en 200A voor booglassen.

 • 2011 - 2014

  Vernieuwing van de samenwerking

  Paton Welding Equipment Department samen met het Experimental Bureau of Technological Design van E.O. E.O. Welding Electrical Institute. Paton van de Nationale Academie van Wetenschappen van Oekraïne heeft de samenwerking hervat met een onderneming die deel uitmaakt van de structuur van de Azerbeidzjaanse oliemaatschappijen (SOCAR).
  Tegenwoordig is er een reële kans op nauwere samenwerking tussen Oekraïne en Azerbeidzjan op het gebied van lastechniek. Door het combineren van technische en industriële krachten zullen onze landen hoge resultaten bereiken in het onderzoek en de ontwikkeling van de Kaspische olie- en gasbronnen.

 • 2013

  Speciale uitrusting voor booglassen en elektroslakomsmelten

  Voor 2013 produceerde de fabriek apparatuur voor booglassen en elektroslakomsmelten op speciale bestellingen. In 2013 was er een toename van de productie van klassieke en verschillende elektriciteitsbronnen. Het aantal geproduceerde omvormers voor booglassen is aanzienlijk toegenomen. Productieheropleving dankzij individuele opdrachten voor hoogwaardige stroombronnen voor lassen en elektroslakomwikkeling. De apparaten hadden een vermogen van 3000A, 6000A en 10000A. Hervatting van de productie van drie soorten lassers die de boog in de kernelektrode (poederelektrode) dompelen met een maximale stroom tot 1000A. Daarom heeft de afdeling een stroombron voor een VDU-transformator met een stroomsterkte van 630A tot 1200A ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd.

  Metaalbouwbedrijven en bouwbedrijven hebben hun projecten in het hele land vernieuwd met behulp van booglassen. Daarom heeft de fabriek in 2013 de multifunctionele gelijkrichters 630A en 1200A ontwikkeld. De productie van omvormerapparatuur die in reparatiewerkplaatsen wordt gebruikt, is aanzienlijk toegenomen.

 • 2014

  Unieke kits voor de Turboatom Company in Kharkiv

  In 2014 voltooide de fabriek de productie van vier unieke lasaggregaten voor turbinerotoren bij PJSC "Turboatom" in Kharkiv. Deze kits zijn ontwikkeld door het Design and Technology Office van het Instituut in nauwe samenwerking met onze afdeling en met succes geïmplementeerd in PJSC "Turboatom". De afdeling Lasapparatuur van het E.O. Paton Institute of Electrical Welding zet de tradities van de Paton School voort door de samenwerking met de industrie te versterken. Tot nu toe is ons motto "Betrouwbaarheid, kwaliteit, tradities", wat ons helpt om geloofwaardigheid te creëren in onze klantenrelaties.

  De tests van de prestaties van de apparatuur die op de afdeling Paton Welding Equipment Department werden gehouden, werden bijgewoond door vertegenwoordigers van de JSC "Turboatom" en de voorzitter van de Nationale Academie van Wetenschappen van Oekraïne - Boris Paton. Volgens het verzoek van de acceptatiecommissie kan het gepresenteerde apparaat worden gebruikt voor booglassen onder water in nauwe insnijdingen, zowel in stoomturbines als in elementen van verschillende configuraties.

 • 2015

  Uitvoering voor scheepswerven in Birma

  Begin mei 2015 heeft de Paton Welding Equipment Plant samen met het Experimenteel Bureau van het Technologisch Ontwerp van het E.O. Electrical Welding Institute de fabriek Paton Welding Equipment Plant opgericht. Paton van de Nationale Academie van Wetenschappen van Oekraïne heeft een overeenkomst gesloten met het staatsbedrijf Ukrspetsexport voor de ontwikkeling en productie van lasapparatuur in het tropische klimaat met een verhoogde efficiëntie en betrouwbaarheid. De VS-650SR lasgelijkrichters met BP 608 feeders en de VDI-200 PRO omvormer zijn getest en verzonden voor gebruik op een scheepswerf in Zuidoost-Azië (Republiek Birma/Myanmar). Deze ervaring was een uitdaging, maar het was bevredigend om te zeggen dat de fabriek in Paton Welding Equipment Plant een zeer grote binnenlandse productiecapaciteit heeft, maar door de betrouwbaarheid van de apparatuur te verbeteren, was er uitzicht op uitbreiding van de markt voor producten voor verschillende klimaatzones.

 • 2016

  Elektroslaglassen van metaal tot 200 mm dik..

  In januari 2016. Paton Welding Equipment Plant samen met het Experimental Bureau of Technological Design van E.O. E.O. Welding Electrical Institute. Paton tekende een contract met de Engineering Department voor de ontwikkeling en productie van speciale apparatuur voor het elektroslaklassen van metaal tot 450 mm dik. Eind april heeft de fabriek van Paton Welding Equipment Plant op basis van onderzoek en ervaring een innovatieve opdracht uitgevoerd voor de modernisering van gespecialiseerde apparatuur voor het elektroslaklassen van metaal met een dikte tot 200 mm.

  Experts hebben een aantal lasapparatuur ontwikkeld en getest: ASH115 lasmachines zijn aangevuld met een VDU-1202P-gelijkrichter.

  Lasapparaat ASH115 met een eigen stroombron is ontworpen om verbindingen te maken door middel van elektroslaklassen verticaal, schuin en gebogen (met een kromtestraal R > 4000 mm en een verticale hoek ± 25 °), verbindingen van plaatwerkstructuren met de vorming van geforceerde eenzijdige verbindingen. Twee universele booggelijkrichters van het type VDU 1202P worden gebruikt als stroombron voor de lasmachine ASH115.

  De ASH115 lasmachine met eigen voeding is compleet met een VDU - 1202p gelijkrichter, die met succes kan worden gebruikt om tanks en staalproducten te lassen.

 • 2016

  Elektroslaglassen van metaal tot een dikte van 450 mm.

  In 2016, de Paton Welding Equipment Plant samen met het Experimental Bureau of the Technological Design van het E.O. E.O. Institute of Electrical Welding. Paton van de Nationale Academie van Wetenschappen van Oekraïne tekende een contract met de afdeling Engineering voor de ontwikkeling en productie van gespecialiseerde lasapparatuur voor het elektroslaklassen van metaal met een dikte tot 450 mm.

  Tijdens de uitvoering van het project hebben deskundigen van de afdeling Paton Lasapparatuur en het Experimenteel en Technologisch Bureau van het project een aantal gespecialiseerde lasapparatuur ontwikkeld en getest, zoals: Lasapparatuur A-535 aangevuld met een transformator TSHS 100-3.

  Universele lasser voor rails A-535 is ontworpen voor het elektroslaklassen in één keer met een staaldikte van 50 mm tot 450 mm. Het apparaat biedt de mogelijkheid om verticaal en omtreklassen uit te voeren met stomp-, hoek- en T-verbindingen. Lassen wordt gelijktijdig uitgevoerd met een, twee of drie elektroden met een tweezijdige vorming van een geforceerde las. Het gebruik van drie elektroden biedt de mogelijkheid om de parameters van driefasig lassen aanzienlijk te verbeteren en zo een evenwichtige belasting van het elektriciteitsnet te bereiken, met een hoge vermogensfactor en wijziging van de chemische samenstelling van de lassen.

  De universele lastractor A-535 is compleet met de lastransformator TSHS 1000-3 als stroombron. Het kan met succes worden gebruikt om tanks en staalproducten te lassen. Met dit project werd de productie van specialistische apparatuur voor elektroslaklassen in de fabriek van Paton Welding Equipment Plant, waar grote vraag naar is bij de grootste industriële bedrijven, hervat.

 • Aanwezigheid en toekomst

  Aanwezigheid en toekomst

  Posiadamy wieloletnie doświadczenie w produkcji unikalnych zestawów oraz źródeł zasilania stosowanych w różnych metodach spawania w oparciu o optymizm naszej kadry z perspektywą na przyszłość, w której nie ma produkcji przemysłowej beż konieczności spawania. Maszyny Paton zawsze będą doceniane przez klientów nie tylko na Ukrainie, ale na całym świecie. Ogólnie rzecz biorąc uważamy, że nasze umiejętności techniczne są nie do prześcignięcia.