Lasmachines voor amateurs en beginners - 5 jaar garantie
CHOOSE YOUR LANGUAGE
follow us

Lasmachines voor amateurs en beginners

Het kiezen van de juiste lasmachine is vaak moeilijk, vooral voor onervaren mensen. Het apparaat moet eenvoudig in gebruik zijn, robuust, maar comfortabel in gebruik en op maat gemaakt voor individuele behoeften. Hoe ze te vinden? In onze winkel vindt u vele modellen die geschikt zijn voor beginnende lassers en die de moeite waard zijn om te leren kennen.

Wat onderscheidt een goede lasmachine voor beginners?

Een goede lasser voor beginners is licht van gewicht en compact, wat betekent dat u hem gemakkelijk van plaats naar plaats kunt verplaatsen. Hoewel een lasser zonder veel ervaring niet hoeft te investeren in dure en professionele apparatuur, is het de moeite waard om een duurzaam model te vinden dat langdurig betrouwbaar werkt. Het is ook belangrijk dat de lasmachine gemakkelijk te gebruiken is. Het wijzigen van de bedrijfsparameters kan niet veel tijd in beslag nemen en daarom moet u erop letten of het bedieningspaneel voldoende leesbaar is. Het is ook belangrijk om na te denken over waar de lasmachine voor dient. Ongeacht de gekozen lasmethode moet iedereen in onze winkel het juiste model voor zichzelf vinden, zodat hij of zij snel parameters kan instellen. Er is niets ontmoedigender om te werken dan hardware die veel tijd kost om op te zetten.

MMA lasmachines – MINI- en ECO-serie

Amateurs die van plan zijn een apparaat aan te schaffen dat is aangepast aan het MMA-lassen, moeten aandacht besteden aan de modellen uit de MINI- en ECO-serie. Deze apparatuur wordt niet alleen aanbevolen voor gebruik thuis, maar ook in kleine werkplaatsen. Ze worden gevoed door een 230 V netvoeding, ze kunnen ook worden aangesloten op een generator en een stroomvoorziening. Bovendien wordt elke lasmachine geleverd met een robuuste transportkoffer.

MMA-lasmachine – elektrode lassen voor beginners

De MINI serie, of Paton VDI MINI, wordt aanbevolen voor gebruikers die een klein apparaat nodig hebben met eigenschappen die het MMA-lassen gemakkelijker maken. Dit zijn ze: Hete start, Arc Force en Anti-Stick. Dit zijn lasmachines die u in staat stellen om veel werk in het huishouden te doen. Ze zijn goed beschermd tegen overspanningen en circuits met elektronische componenten zijn geïmpregneerd met twee verflagen. Dit vertaalt zich in minder kans op mislukking.

De ECO-serie is de juiste keuze voor wie zich bekommert om het milieu, omdat hij zich onderscheidt door een laag energieverbruik. Modellen zoals de Paton VDI 160 ECO DC en de Paton VDI 200 ECO DC zijn geschikt voor semi-industriële en off-road toepassingen. Ze zijn klein en licht van gewicht en hebben een soepele lasstroomregeling.

MIG/MAG lasmachines – STANDARD serie – MIG/MAG lasmachines – STANDARD serie

Als u op zoek bent naar een apparaat dat geschikt is voor MIG/MAG-lassen, vindt u ook iets voor uzelf in onze winkel. Wij bieden modellen uit de STANDARD-serie aan, die niet alleen voor thuisgebruik, maar ook voor semi-industrieel gebruik zijn ontworpen. Hun betrouwbare werking wordt gegarandeerd door een module die beschermt tegen overspanningen en spanningsval. Halfautomatische lasmachines zijn geschikt voor het lassen van staal, aluminium en zijn legeringen.

MIG MAG lasmachine – voor beginners en amateurs

Onder de STANDARD-serie zijn er die met 230 V-netvoeding (Paton PSI 160 STANDARD en Paton PSI 200 STANDARD). Elk van de apparaten kan worden gebruikt voor MIG/MAG-, MMA- en TIG-lassen, inclusief gepulseerde stroom.

Ongeacht de gekozen werkingswijze zijn de mogelijkheden om de lasparameters aan te passen groot, wat het gemakkelijker maakt om de werking van het apparaat aan te passen aan uw behoeften. Lassers kunnen zowel door een verlengsnoer als door een generator van stroom worden voorzien.

Halfautomatische lasmachines uit de STANDARD-serie zorgen voor effectief en comfortabel werken en zijn uitgerust met moderne technologieën. Het risico op uitval wordt tot een minimum beperkt, omdat er een speciaal elektronisch thermisch beveiligingssysteem op de verwarmde elementen van de bron is geïnstalleerd.

TIG-lasmachines – STANDARD-serie

Voor onervaren lassers die TIG-apparatuur nodig hebben, bieden wij STANDARD-modellen aan. Ze zijn geschikt voor het lassen van aluminium en roestvrij staal. Belangrijk is dat deze apparaten ook voor MMA- en MIG/MAG-bedrijf (ook met gepulseerde stroom) kunnen worden gebruikt. Ze hebben een contactloze HF-ontstekingsmodule.

TIG-lasmachine – voor amateurs en beginners

In de STANDARD serie vindt u lasmachines zoals de Paton ADI 200 STANDARD. Het is compact en robuust en daarom geschikt voor gebruik in het veld, in de werkplaats en in het huishouden. Alle apparaten zijn uitgerust met een module die bescherming biedt tegen verkeerde spanningsniveaus, d.w.z. spanningsdalingen en overspanningen. Ze zijn goed beschermd tegen oververhitting door een speciaal thermisch beveiligingssysteem en kunnen ook worden gebruikt voor een breed scala aan lasstroomregeling.

TIG-lasmachines uit de STANDARD-serie onderscheiden zich door hun robuuste constructie en storingsbestendigheid. De bescherming tegen oververhitting wordt geleverd door een ingebouwde ventilator die met een hogere snelheid werkt wanneer het apparaat wordt verwarmd. Wanneer niet in gebruik, wordt de koelintensiteit verminderd om het geluid en de hoeveelheid stof die in de behuizing circuleert te verminderen.

Elke lasser, zelfs de onervaren lasser, zal het juiste Paton model voor hem of haar vinden. Elk van de machines is robuust, gemakkelijk te gebruiken en ontworpen om te werken in moeilijke omstandigheden, inclusief ruimtes met een hoge luchtvochtigheid of een hoog stofgehalte.