VANDAAG VIERT BORYS PATON ZIJN 100 VERJAARDAG!
CHOOSE YOUR LANGUAGE
follow us

VANDAAG VIERT BORYS PATON ZIJN 100 VERJAARDAG!

27 nov. 2018
0

DE LASAPPARATUURFABRIEK VAN HET INSTITUUT VOOR ELEKTRISCH LASSEN VAN DE ADAM MICKIEWICZ-UNIVERSITEIT IN POZNAŃ. E. FR. PATON FELICITEERT BORYS PATON VAN HARTE MET ZIJN VERJAARDAG!

Vandaag viert Borys Paton zijn 100 verjaardag! Het is moeilijk om een persoon te vinden wiens bijdrage aan de ontwikkeling van de laswetenschap even belangrijk en multilateraal zou zijn!

Borys Paton – Doctor in de Technische Wetenschappen, Professor, Voorzitter van de Internationale Vereniging van de Academie van Wetenschappen, erelid van de Club van Rome, persoon die tweemaal de prijs van de Held van het Socialistische Werk, Held van Oekraïne, heeft ontvangen. Auteur en co-auteur van meer dan 720 uitvindingen (waaronder 500 buitenlandse octrooien), meer dan 1200 publicaties, waaronder 20 wetenschappelijke monografieën. Hij heeft meer dan 75 jaar van zijn leven gewijd aan de wetenschap, nog steeds met grote inzet en succes leidt hij de Nationale Academie van Wetenschappen van Oekraïne!

Het team van de afdeling Lasapparatuur van het E.O. Paton Institute for Electrical Welding feliciteert Borys Jevjenovitsj met zijn verjaardag en wenst hem veel gezondheid en kracht toe om zijn werk voort te zetten ten behoeve van de Oekraïense en wereldwijde wetenschap! Moge het leven van deze grote man vol vreugdevolle momenten en nieuwe successen zitten die jonge wetenschappers van over de hele wereld tot grote prestaties zullen inspireren!